Wenteltrap DIJON

Share

De wenteltrap Dijon (156 cm) weerspiegelt op een prachtige manier een wenteltrap in al zijn eenvoud en puurheid. De trap kan gelinkt worden aan de beroemde Franse kunstgieterij Val d'Osne uit 1890. Val d'Osne was een wereldberoemde kunstgieterij die in 1836 werd opgericht voor de productie van straatmeubilair en decoratief gietijzer. Het bedrijf werd al snel de grootste fabrikant van kunstgietijzer in Frankrijk met een hoofdkantoor en galerie in Parijs. Val d'Osne werd regelmatig bekroond tijdens verschillende tentoonstellingen en ontving gouden medailles in 1844 en 1845. De gieterij werkte door de jaren heen met veel belangrijke kunstenaars en werd beroemd om zijn monumentale fonteinen, diergroepen, trappen, standbeelden en grote gietijzeren groepen, naar antieke of klassieke modellen.

Om de ruimte tussen de trapbalusters te beveiligen, is de Dijon de Luxe trap verkrijgbaar, die is uitgerust met smeedijzeren panelen, waardoor de trap een rijkere en meer geraffineerde uitstraling krijgt.

De Dijon trap is ook verkrijgbaar als rechte trap. De treden van de rechte trap en de wenteltrap kunnen worden gecombineerd tot een kwart- of halve draaitrap of een andere speciale configuratie.

Wegens het succes van de Dijon modeltrap heeft Villa d'Or ook de Grand Dijon model trap (200cm) ontwikkeld.

Specificaties

Diameter
Optrede
Rotation direction

: 156cm
: 18cm
: Rechtsdraaiend en Linksdraaiend

Informatieblad

Een offerte aanvragen

Ik wil graag een offerte ontvangen voor een gietijzeren wenteltrap model Dijon voor een totale hoogte (tussen twee afgewerkte verdiepingen) van cm.


Configuration: