Wenteltrappen Villa d’Or

Spiral staircase round stairwellSpiral staircase MirecourtFrench antique model spiral staircaseAntique spiral staircase in flower shopSpiral staircase in Swedish flower shopSpiral staircase in workshop Nu DesignAntique model spiral staircaseCast iron vintage staircaseVintage spiral staircase MirecourtSpiral staircase in clothing shop

Wenteltrap Mirecourt

Een kleine, maar zeer elegante wenteltrap, afkomstig uit 'la Belle Epoque', rond eind 1900. Dit model is relatief rijk gedecoreerd in vergelijking met de andere modellen trappen, met volledig gegoten, gedecoreerde spijlen.

De originele spiltrap is gevonden in een oud herenhuis in het Franse plaatsje Mirecourt in de Vogezen. Het herenhuis diende tot 1956 als vioolwerkplaats. Mirecourt staat bekend om zijn instrumentenbouw en vioolbouw in het bijzonder.

Deze spiltrap wordt gekenmerkt door zijn smalle diameter van slechts 108cm. Ideaal als het gaat om maximaal ruimte te besparen of te gebruiken daar waar ruimte beperkt is.

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden (met 19,5cm per trede). Voor de rechtsdraaiende versie kunnen de treden eventueel worden aangepast (verlaagd) door middel van frezen om precies op de juiste hoogte uit te komen. Het aantal benodigde treden wordt (altijd) bepaald op basis van de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren).

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 108cm. Het trapgat dient (minimaal) dezelfde afmeting te hebben, maar mag eventueel ook groter zijn. De trap is zowel links- als rechtsdraaiend leverbaar. De linksdraaiende versie heeft twee spijlen per trede en maakt een volledige draai met 12 treden. De rechtsdraaiende versie heeft een spijl per trede en maakt met 14 treden een volledige draai (360 graden).

De bordestrede

De bordestrede is de laatste trede die zich op hetzelfde niveau als de bovenvloer bevindt. De bordestrede verbindt de trap met de (boven)vloer. Drie bordessen zijn standaard (uit voorraad) leverbaar: 1/6 rond (voor een rond trapgat), rechte hoek (voor een vierkant of rechthoekig trapgat) en rechthoekig (voor een vide of mezzanine). Indien nodig of gewenst kan er een bordes op maat worden gemaakt.

Het gewicht

De trap weegt ongeveer 20kg per trede, alle onderdelen inbegrepen, zoals de spil en spijlen.

De afwerking

De trap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking/behandeling. Het is aan de klant om de gewenste afwerking te kiezen: of de ruwe uitstraling van het metaal te behouden of bewerken met een (metaal)wax of verf. Een (metaal)wax of matte metaalverf (antracietgrijs of zwart) kan meebesteld en -geleverd worden.

De balustrade

Om het trapgat te beveiligen zijn er balustradespijlen en leuningdelen beschikbaar. Het aantal spijlen wordt berekend op basis van de afstand tussen de spijlen.

Highlights

  • Design object of the French 'Belle Epoque' (around 1895)
  • Interior design eye-catcher
  • Saves space compared to straight stairs
  • Adjustable height (according to the number of stairs)
  • Additional balusters available to make a railing / balustrade
  • Adds value to the building
  • Easy mounting (installation instructions included)
  • Can be used indoors as well as outdoors

Offerte aanvraagSelecteer de draairichting en geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens