Wenteltrappen Villa d’Or

Grenoble de luxeWenteltrap Grenoble in ZwedenOude wenteltrap GrenobleWenteltrap Grenoble de luxeWenteltrap uit Grenoble van de firma Jay & JalliffierAntieke wenteltrap GrenobleSpiltrap GrenobleWenteltrap Grenoble bovenaanzicht

Wenteltrap Grenoble

Deze trap is gemaakt door de firma Jay & Jalliffier uit Grenoble, opgericht in 1884. Helaas is er weinig meer over deze onderneming bekend. Destijds gevestigd aan de Rue Ampere, beschikte de onderneming over een oppervlak van maar liefst 10.000m2, waarvan 8.000m2 overdekt. Jay & Jalliffier was gespecialiseerd in metaalwerken, zoals liften, luiken en trappen.

Deze trap is van (eiken)hout, gietijzer en staal en bestaat in twee varianten: standaard en luxe. De luxe variant heeft een extra gietijzeren element wat de trap nog meer charme en uitstraling geeft.

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden (met 20cm per trede).

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 120cm. Het trapgat dient minimaal dezelfde afmeting te hebben, maar mag ook groter zijn. De trap is zowel links- als rechtsdraaiend leverbaar met een draaisnelheid van 12 treden per volle draai (360 graden).

Het gewicht

Het totale gewicht van de trap kan worden berekend door het gewicht per trede (12kg) te vermenigvuldigen met het totaal aantal treden.

De afwerking

De spiltrap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking. De klant kan ervoor kiezen om de trap onbehandeld te laten, te laten roesten of deze te behandelen met een wax of verf. Zowel wax als (matte) verf (antraciet of zwart) kan meebesteld worden.

Hoogtepunten

  • Erfstuk uit de tweede helft van de 19e eeuw
  • Getuige van Frans vakmanschap
  • Ruimtebesparend t.o.v. rechte (steek)trappen
  • In hoogte aanpasbaar (middels het aantal treden)
  • Beschikbaar in twee draairichtingen (rechts- en linksdraaiend)
  • Identieke balustradespijlen beschikbaar om een balustrade in dezelfde stijl te maken
  • Past perfect in elk type interieur, van landelijk tot modern
  • Voegt waarde toe aan het interieur
  • Eenvoudig montage (montagehandleiding wordt meegeleverd)

Downloads

No downloads available yet.

Offerte aanvraagSelecteer de draairichting en geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens