Wenteltrappen Villa d’Or

Wenteltrap gietijzer VersaillesWenteltrap gietijzer Versailles in WarschauDubbele wenteltrap gietijzer Versailles in AlmereBalustrade wenteltrap VersaillesWenteltrap Versailles met driehoekig verlengd bordesSpiral staircase model Versailles in Montreal CanadaSpiral staircase in Montreal CanadaSpiral staircase VersaillesOutdoor spiral staircase in FranceOutdoor spiral staircase VersaillesSpiral staircase Versailles against a renovated pigeon towerSpiral staircase in French theater spectacleSpiral staircase in French musicalArt Catalog Cast IronCatalog antique stairsGarden find antique spiral staircase

Wenteltrap Versailles

De wenteltrap Versailles is het grootste model spiltrap uit het assortiment. Deze trap is wat het Versailles kasteel is in verhouding tot de andere Franse kastelen: groot, ruim, indrukwekkend.

De spiltrap is een schitterende getuige van de kunstgieterij E. Capitain-Gény & Cie, opgericht in 1875. De geschiedenis van deze onderneming gaat terug tot 1831, op het moment dat Auguste Capitain zich verenigt met zijn zwager Brocard om een fabriek in Bussy te bouwen, op de rechteroever van de Marne, Frankrijk. In 1889 weet de fabriek een medaille te behalen op de wereldtentoonstelling in Parijs met monumentale stukken en kunstwerken. Deze indrukwekkende spiltrap was één van de vier modellen trappen die de fabriek produceerde.

 

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden (met 18,5cm per trede).

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 186cm. Het trapgat dient minimaal dezelfde afmeting te hebben, maar mag ook groter zijn. De trap is zowel links- als rechtsdraaiend leverbaar en heeft een draaisnelheid van 17 treden per volle draai (360 graden).

Het gewicht

De trap weegt 25kg per trede, alle onderdelen inbegrepen, zoals treden, spil, leuning, spijlen, enz.

De bordestrede

De bordestrede is noodzakelijk om de afstap en de verbinding naar de bovenvloer te maken. De bordestrede heeft dezelfde hoogte als een traptrede (18,5cm) en is beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de vorm van het trapgat.

De balustrade

Om het trapgat of de mezzanine te beveiligen zijn losse leuning en balustradespijlen verkrijgbaar om (in dezelfde stijl) een balustrade te maken. Het aantal spijlen wordt berekend op basis van de gewenste afstand tussen de spijlen. Voor model Versailles zijn twee verschillende type balustradespijlen verkrijgbaar (die kunnen worden afgewisseld).

De afwerking

De spiltrap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking. De klant kan ervoor kiezen om de trap onbehandeld te laten, te laten roesten of deze te behandelen met een wax of verf. Zowel wax als (matte) verf (antraciet of zwart) kan meebesteld worden.

Highlights

  • Art object of the Art Nouveau (Victorian) period
  • Witness of the work of the French art foundry E. Capitain-Gény & Cie
  • Eye-catcher, adding value to a home or building
  • Additional balusters available to make a railing/balustrade
  • Easy assembly (assembly instructions included)
  • Can be used indoors as well as outdoors

Offerte aanvraagSelecteer de draairichting en geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens