Wenteltrappen Villa d’Or

Wenteltrap model Tours

Wenteltrap Tours

De wenteltrap Tours, met een diameter van 140cm, is een stoere, industriële wenteltrap met een zeer comfortabele loop (met treden van slechts 17,5cm). De trap is zeer geschikt voor plaatsing buiten in verband met de geperforeerde treden welke het water doorlaten. De trap is linksdraaiend (uit voorraad) leverbaar en maakt een volledige draai met 14 treden.

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden. De hoogte van een trede is 17,5cm. Indien gewenst kan de hoogte van de treden worden aangepast (verlaagd) door middel van frezen.

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 140cm. Het trapgat dient idealiter dezelfde afmeting te hebben, maar mag ook groter en soms zelfs kleiner zijn. De trap is linksdraaiend leverbaar met een draaisnelheid van 14 treden per volle draai (360 graden). Tegen een meerprijs kan de trap ook rechtsdraaiend geleverd worden.

Het gewicht

Het totale gewicht van de trap kan worden berekend door het gewicht per trede (26kg) te vermenigvuldigen met het totaal aantal treden.

De bordestrede

De bordestrede is noodzakelijk om de afstap en de verbinding naar de bovenvloer te maken. De bordestrede heeft dezelfde hoogte als een traptrede (17,5cm) en is beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de vorm van het trapgat. De oppervlakte van het bordes mag bij model Tours niet groter zijn dan 3/14 om zodoende niet het hoofd tegen het bordes te stoten.

De balustrade

Om het trapgat of de mezzanine te beveiligen zijn losse leuning en balustradespijlen verkrijgbaar om (in dezelfde stijl) een balustrade te maken.

De afwerking

De spiltrap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking. De klant kan ervoor kiezen om de trap onbehandeld te laten, te laten roesten of deze te behandelen met een wax of verf. Zowel wax als (matte) verf (antraciet of zwart) kan meebesteld worden.

Hoogtepunten

  • Vakmanschap uit de 19e eeuw
  • Stoere, industriële uitstraling, welke moeiteloos in elk type interieur past
  • Ruimtebesparend t.o.v. rechte trappen
  • Extra elementen beschikbaar om een aanvullende balustrade te maken
  • Voegt waarde en karakter toe
  • Eenvoudige installatie (montagebeschrijving wordt meegeleverd)
  • Kan zowel binnen als buiten worden geplaatst

Downloads

Offerte aanvraag
Geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens