Wenteltrappen Villa d’Or

Wenteltrap gietijzer binnenshuisWenteltrap gietijzer rechtsdraaiend met 14 treden per volle draaiPerfect uitzichtpuntWenteltrap gietijzer Reims van bovenaf gezienWenteltrap gietijzer Reims bij een klant in ZwitserlandWenteltrap Reims in de buitenlucht (in Duitsland)Wenteltrap buitenshuis in Brussel, BelgieGeroeste trap Reims tegen een rotswand in Tours, FrankrijkTrap Reims bij een klant in Monsegur, FrankrijkWenteltrap Reims inclusief balustradeDubbele wenteltrap Reims buitenshuisBovenaanzicht wenteltrapClose-up wenteltrap ReimsClose-upVerschillende traptreden van de ReimsVerschillende traptreden van de ReimsWenteltrap Reims in een kantoor in DrentheSpiltrap gietijzer ReimsWenteltrap met bordestrede rechte hoekBalustradeWenteltrap buiten

Wenteltrap Reims

Een prachtige gietijzeren wenteltrap die zijn oorsprong vindt in het Victoriaanse tijdperk, rond het jaar 1900. De trap is sober aan de ene kant en subtiel gedecoreerd aan de andere kant. De trap is een getuige (van de rijkdom) van zijn tijd en vooral van het Franse vakmanschap.

Teruggewonnen in Reims, Noord-Frankrijk, op een steenworp afstand van Parijs, nam Villa d'Or deze prachtige spiltrap weer in productie waardoor iedereen zijn huis kan verrijken met een trap vol geschiedenis en karakter.

Model Reims is rechtsdraaiend verkrijgbaar in twee versies/(draai)snelheden: met 12 of 14 treden per volle draai (360 graden).

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden (met 19cm per trede).

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 167cm. Het trapgat dient minimaal dezelfde afmeting te hebben, maar mag ook groter zijn of en kan soms zelfs kleiner zijn. De trap is rechtsdraaiend leverbaar in twee verschillende draaisnelheden: 12 of 14 treden per volle draai (360 graden).

Het gewicht

De trap weegt 33kg per trede, alle onderdelen inbegrepen, zoals treden, spil, leuning, spijlen, enz.

De bordestrede

De bordestrede is noodzakelijk om de afstap en de verbinding naar de bovenvloer te maken. De bordestrede heeft dezelfde hoogte als een traptrede (19cm) en is beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de vorm van het trapgat. De oppervlakte van het bordes mag bij model Reims niet groter zijn dan 1/6 (2/12) om zodoende niet het hoofd tegen het bordes te stoten.

De balustrade

Om het trapgat of de mezzanine te beveiligen zijn losse leuning en balustradespijlen verkrijgbaar om (in dezelfde stijl) een balustrade te maken. Het aantal spijlen wordt berekend op basis van de gewenste afstand tussen de spijlen.

De afwerking

De spiltrap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking. De klant kan ervoor kiezen om de trap onbehandeld te laten, te laten roesten of deze te behandelen met een wax of verf. Zowel wax als (matte) verf (antraciet of zwart) kan meebesteld worden.

Highlights

  • Art objet of the Victorean era (around 1900)
  • Sober and rich atmosphere and fits almost any interior
  • Space winning compared to straight staircases
  • Additional balusters available to make a railing/balustrade
  • Adds value to the building
  • Easy assembly (assembly instructions are delivered with)
  • Can be used indoors as well as outdoors

Offerte aanvraagSelecteer de draairichting en geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens