Wenteltrappen Villa d’Or

Wenteltrap in een appartement in ParijsWenteltrap gietijzer bij Seizoen & StijlWenteltrap gietijzer bij Seizoen & StijlWenteltrap Paris in een industrieel interieurWenteltrap buiten met een driehoekig bordesSpiltrap Paris op IKEA websiteVintage naambord ParisTrap uitkomend op een overloop in een trapgat van 120cm met aangepast bordesTrap bij de INNO in AntwerpenTrap in woonkamer in appartement in BordeauxActeurs op de set bij de film Escalier de FerGietijzeren spiltrap in gite Capranca in ItalieSpiltrap in Scotch & Soda winkel, ZwedenBovenaanzicht spiltrapSpiltrap bij klant in Montreal, CanadaSpiltrap met antieke, roestige uitstralingSpiltrap als ideale slaapplek...Spiltrap zoals verschenen in tijdschrijft Art & DecorationWenteltrap in een gerenoveerd huisSpiltrap Paris uitkomend op een mezzanineWenteltrap buiten in Franse tuinFilmfragment uit film 'Escalier de Fer' van George SimenonWenteltrap als decor voor fotoshoot in LyonTrap met kwartrond bordes in een rond trapgatWenteltrap tegen witte achtergrond in LyonIndustriele wenteltrap in klassiek interieurWenteltrap in een Parijse kelderBalustrade in restaurant Pizay in LyonBalustrade in de stijl van trap ParisBalustrade in restaurant Pizay in LyonTrap als decor voor fotoshootStoere wenteltrap in klassiek interieurWenteltrap in kelder appartement ParijsWenteltrap in een 'Shabby chic' interieurWenteltrap in decor Deense televisieserieWenteltrap in authentiek Frans herenhuisWenteltrap met vierkant bordes en balustradeVierkante bordestrede wenteltrapClose up treden wenteltrapWenteltrap met extra (gladde) spijlenWenteltrap in Italiaans vakantiehuis Capranca aan het gardameerWenteltrap in Bordeaux (zoals verschenen in tijdschrift HOME)

Wenteltrap Paris

Een werkelijk schitterende Franse wenteltrap (of beter gezegd spiltrap) van gietijzer. De spiltrap kenmerkt zich door zijn eenvoud en stoere, robuuste uitstraling en past dan ook perfect in elk type interieur: van klassiek tot modern of van stoer industrieel tot sfeervol landelijk. De trap is zeer bekend geworden door zijn centrale rol in de film 'l'Escalier de fer' (een verfilming van het gelijknamige boek van George Simenon). Tevens is de trap verschenen in de catalogi van de warenhuizen IKEA en Maisons du Monde en is de trap op diverse publieke plaatsen in zowel binnen- als buitenland te bewonderen.

Dit industriële model spiltrap is afkomstig uit de tweede helft van de 19e eeuw (1860-1880), bekend van de iconische Franse Eiffeltoren. Gedurende deze periode wisten de Fransen grote hoogten te bereiken met hun vakmanschap, getuige de vele medailles op diverse wereldtentoonstellingen.

De trap is beschikbaar voor een ieder die zijn interieur wil verrijken met deze in het oog springende eye-catcher.

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden. De hoogte van een trede is 20cm. Indien gewenst kan de hoogte van de treden worden aangepast (verlaagd) door middel van frezen.

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 131cm. Het trapgat dient idealiter dezelfde afmeting te hebben, maar mag ook groter en soms zelfs kleiner (111 x 131cm) zijn. De trap is zowel links- als rechtsdraaiend leverbaar met een draaisnelheid van 16 treden per volle draai (360 graden).

Het gewicht

Het totale gewicht van de trap kan worden berekend door het gewicht per trede (33kg) te vermenigvuldigen met het totaal aantal treden.

De bordestrede

De bordestrede is noodzakelijk om de afstap en de verbinding naar de bovenvloer te maken. De bordestrede heeft dezelfde hoogte als een traptrede (20cm) en is beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de vorm van het trapgat. De oppervlakte van het bordes mag bij model Paris niet groter zijn dan 5/16 om zodoende niet het hoofd tegen het bordes te stoten.

De balustrade

Om het trapgat of de mezzanine te beveiligen zijn losse leuning en balustradespijlen verkrijgbaar om (in dezelfde stijl) een balustrade te maken.

De afwerking

De spiltrap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking. De klant kan ervoor kiezen om de trap onbehandeld te laten, te laten roesten of deze te behandelen met een wax of verf. Zowel wax als (matte) verf (antraciet of zwart) kan meebesteld worden.

Hoogtepunten

  • Erfstuk uit de tweede helft van de 19e eeuw
  • Getuige van Frans vakmanschap
  • Ruimtebesparend t.o.v. rechte (steek)trappen
  • In hoogte aanpasbaar (middels het aantal treden)
  • beschikbaar in twee draairichtingen (rechts- en linksdraaiend)
  • Identieke balustradespijlen beschikbaar om een balustrade in dezelfde stijl te maken
  • Past perfect in elk type interieur, van landelijk tot modern
  • Voegt waarde toe aan het interieur
  • Eenvoudig montage (montagehandleiding wordt meegeleverd)
  • Kan zowel binnen als buiten worden geplaatst

Offerte aanvraagSelecteer de draairichting en geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens