Wenteltrappen Villa d’Or

Trap gietijzer model Mirecourt linksdraaiendSpiral staircase round stairwellSpiral staircase MirecourtFrench antique model spiral staircaseAntique spiral staircase in flower shopSpiral staircase in Swedish flower shopSpiral staircase in workshop Nu DesignAntique model spiral staircaseCast iron vintage staircaseVintage spiral staircase MirecourtSpiral staircase in clothing shop

Wenteltrap Mirecourt

Een kleine, maar zeer elegante wenteltrap, afkomstig uit 'la Belle Epoque', rond eind 1900. Dit model is relatief rijk gedecoreerd in vergelijking met de andere modellen trappen, met volledig gegoten, gedecoreerde spijlen.

De originele spiltrap is gevonden in een oud herenhuis in het Franse plaatsje Mirecourt in de Vogezen. Het herenhuis diende tot 1956 als vioolwerkplaats. Mirecourt staat bekend om zijn instrumentenbouw en vioolbouw in het bijzonder.

Deze spiltrap wordt gekenmerkt door zijn smalle diameter van slechts 108cm. Ideaal als het gaat om maximaal ruimte te besparen of te gebruiken daar waar ruimte beperkt is.

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden (met 19,5cm per trede). Voor de rechtsdraaiende versie kunnen de treden eventueel worden aangepast (verlaagd) door middel van frezen om precies op de juiste hoogte uit te komen. Het aantal benodigde treden wordt (altijd) bepaald op basis van de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren).

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 108cm. Het trapgat dient (minimaal) dezelfde afmeting te hebben, maar mag eventueel ook groter zijn en soms zelfs kleiner zijn. De trap is zowel links- als rechtsdraaiend leverbaar. De linksdraaiende versie heeft twee spijlen per trede en maakt een volledige draai met 12 treden. De rechtsdraaiende versie heeft één spijl per trede en maakt met 14 treden een volledige draai (360 graden).

De bordestrede

De bordestrede is de laatste trede die de trap met de bovenvloer verbindt. De bordestrede heeft dezelfde hoogte als een traptrede (19,5cm) en is beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de vorm van het trapgat. Indien nodig of gewenst kan er een bordes op maat worden gemaakt. De oppervlakte van het bordes mag bij model Mirecourt niet groter zijn dan 1/6 (2/12) om zodoende niet het hoofd tegen het bordes te stoten.

De balustrade

Om het trapgat of de mezzanine te beveiligen zijn losse leuning en balustradespijlen verkrijgbaar om (in dezelfde stijl) een balustrade te maken. Het aantal spijlen wordt berekend op basis van de gewenste afstand tussen de spijlen.

Het gewicht

De trap weegt ongeveer 20kg per trede, alle onderdelen inbegrepen, zoals de spil, spijlen, leuning, enz.

De afwerking

De trap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking/behandeling. Het is aan de klant om de gewenste afwerking te kiezen: of de ruwe uitstraling van het metaal te behouden of bewerken met een (metaal)wax of verf. Een (metaal)wax of matte metaalverf (antracietgrijs of zwart) kan meebesteld en -geleverd worden.

 

Highlights

  • Design object of the French 'Belle Epoque' (around 1895)
  • Interior design eye-catcher
  • Saves space compared to straight stairs
  • Adjustable height (according to the number of stairs)
  • Additional balusters available to make a railing / balustrade
  • Adds value to the building
  • Easy mounting (installation instructions included)
  • Can be used indoors as well as outdoors

Offerte aanvraagSelecteer de draairichting en geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens