Wenteltrappen Villa d’Or

Wenteltrap gietijzer in een Zweedse bakkerij FabriqueInterieurfoto met wenteltrap bij een Franse klantWenteltrap met door de klant aangebrachte toevoegingenWenteltrap in contrast tegen een witte achtergrondWenteltrap gietijzer draaiend in een vierkant trapgatWenteltrap Dijon als centrale middelpuntWenteltrap bij Bassiviere in de Franse Lot-et-GaronneWenteltrap centraal in halWenteltrap in rond trapgat met balustrade vanaf boven gezien in een Zweedse bloemenzaakWenteltrap gietijzer Dijon in Zweedse bloemenzaakWenteltrap gietijzer DijonWenteltrap gietijzer bij klant in CanadaIndustriële wenteltrap gietijzerWenteltrap in bloemenwinkelWenteltrap in een landelijk huisWenteltrap in keuken naar bovenverdiepingWenteltrap gietijzer Dijon van onderaf gezienWenteltrap in een brocante interieurWenteltrap gietijzer als decor in een reclameWenteltrap Dijon in een warm, landelijk interieur bij een klant in BelgiëIndustriële wenteltrap gietijzer in een sfeervol interieurWenteltrap bij bakkerij Fabrique in ZwedenDubbele wenteltrap bij een hotel in de Franse Lot-et-GaronneWenteltrap in een industrieel interieur bij Bassiviere in de Lot-et-Garonne

Wenteltrap Dijon

Rond het jaar 1890 besluit de beroemde kunstgieterij uit de Franse Osne vallei te starten met de productie van deze fraaie, industriële wenteltrap. De fabriek, bekend vanwege zijn productie van straatmeubilair en decoratief gietwerk wordt al snel, sinds de oprichting in 1836, de grootste (kunst)gieterij van Frankrijk. Deze spiltrap is één van hun stille getuigen.

De werkplaats was gevestigd in Val d'Osne (Haute Marne, Frankrijk) en het hoofdkwartier met showroom in Parijs. Door de enorme groei hebben ze hun concurrenten Barbezat and Ducel over weten te nemen.

Regelmatig zijn de gieterijen van Val d'Osne in de prijzen gevallen bij verschillende tentoonstellingen. Op de "Exposition des produits de l'industrie française" in 1839 ontvingen ze de zilveren medaille gevolgd door de gouden medaille in 1844 en 1845. De onderneming nam deel aan veel verschillende internationale tentoonstellingen, zoals de "Crystal Palace Exhibition" van 1851 in Londen. Sinds dat moment is hun bekendheid en waardering wereldwijd.

De gieterij heeft gedurende vele jaren samen gewerkt met belangrijke, vooraanstaande artiesten en is bekend geworden met zijn fonteinen, groepen dieren, trappen, standbeelden en antieke beelden naar klassiek voorbeeld.

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden (met 18cm per trede). Indien gewenst kan de hoogte van de treden worden aangepast (verlaagd) door middel van frezen.

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 156cm. Het trapgat dient minimaal dezelfde afmeting te hebben, maar mag ook groter zijn. De trap is zowel links- als rechtsdraaiend leverbaar en heeft een draaisnelheid van 20 treden per volle draai (360 graden).

De bordestrede

De bordestrede is noodzakelijk om de afstap en de verbinding naar de bovenvloer te maken. De bordestrede heeft dezelfde hoogte als een traptrede (18cm) en is beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de vorm van het trapgat. De oppervlakte van het bordes mag bij model Dijon niet groter zijn dan 7/20 om zodoende niet het hoofd tegen het bordes te stoten.

De balustrade

Om het trapgat of de mezzanine te beveiligen zijn losse leuning en balustradespijlen verkrijgbaar om (in dezelfde stijl) een balustrade te maken.

Het gewicht

De trap weegt 26kg per trede, alle onderdelen inbegrepen, zoals treden, spil, leuning, spijlen, enz.

De afwerking

De spiltrap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking. De klant kan ervoor kiezen om de trap onbehandeld te laten, te laten roesten of deze te behandelen met een wax of verf. Zowel wax als (matte) verf (antraciet of zwart) kan meebesteld worden.

Highlights

  • Heritage from the famous art foundry Val d'Osne
  • Sober and sturdy ambiance
  • Fits into every type of interior
  • Space winning compared to straight staircases
  • Adjustable height (according to the number of treads)
  • Supplementary balusters available to make a balustrade
  • Ads value to the building
  • Easy mounting system of interlocking
  • Can be put both interior as well as exterior
  • Available in two directions: clockwise and anti-clockwise

Offerte aanvraagSelecteer de draairichting en geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens