Wenteltrappen Villa d’Or

Wenteltrap BordeauxWenteltrap gietijzer BordeauxWenteltrap gietijzer BordeauxClose-up wenteltrap BordeauxWenteltrap gietijzer BordeauxWenteltrap gietijzer Bordeaux

Wenteltrap gietijzer Bordeaux

Een stoere, industriële wenteltrap, vernoemd naar de Franse stad Bordeaux. Met een diameter van slechts 122 cm is het een ideale trap daar waar ruimte beperkt is. De trap maakt een complete draai met 14 treden. Door de geperforeerde treden is de trap bijzonder geschikt om buiten te plaatsen.

Kenmerken

De hoogte

De gewenste hoogte van de trap kan worden bereikt door het stapelen van de treden (met 20,5cm per trede). Indien gewenst kan de hoogte van de treden worden aangepast (verlaagd) door middel van frezen.

De diameter

De (buiten)diameter van de wenteltrap is 122cm. Het trapgat heeft idealiter dezelfde afmeting als de diameter van de trap, maar mag ook groter en kan soms zelfs ook kleiner zijn. De trap is linksdraaiend leverbaar en heeft een draaisnelheid van 14 treden per volle draai (360 graden).

Het gewicht

De trap weegt 20kg per trede, alle onderdelen inbegrepen, zoals treden, spil, leuning, spijlen, enz.

De bordestrede

De bordestrede is noodzakelijk om de afstap en de verbinding naar de bovenvloer te maken. De bordestrede heeft dezelfde hoogte als een traptrede (20,5cm) en is beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de vorm van het trapgat. De oppervlakte van het bordes mag bij model Bordeaux niet groter zijn dan 3/14 om zodoende niet het hoofd tegen het bordes te stoten.

De balustrade

Om het trapgat of de mezzanine te beveiligen zijn losse leuning en balustradespijlen verkrijgbaar om (in dezelfde stijl) een balustrade te maken. Het aantal spijlen wordt berekend op basis van de gewenste afstand tussen de spijlen.

De afwerking

De spiltrap wordt geleverd in losse onderdelen zonder afwerking. De klant kan ervoor kiezen om de trap onbehandeld te laten, te laten roesten of deze te behandelen met een wax of verf. Zowel wax als (matte) verf (antraciet of zwart) kan meebesteld worden.

Highlights

  • Art objet of the Victorean era (around 1900)
  • Sober and rich atmosphere and fits almost any interior
  • Space winning compared to straight staircases
  • Additional balusters available to make a railing/balustrade
  • Adds value to the building
  • Easy assembly (assembly instructions are delivered with)
  • Can be used indoors as well as outdoors

Offerte aanvraag
Geef de hoogte (tussen de twee afgewerkte vloeren) op.

Uw gegevens