Wenteltrappen Villa d’Or

Over ons

Antique French cast iron Spiral Staircase, dating from he 19th century

Catalogue image of a French antique spiral staircase, dating from the 19th century.

Villa d’Or is gespecialiseerd in de recuperatie van oude, antieke (met name) Franse bouwmaterialen. Daarnaast is Villa d’Or producent en marktleider op het gebied van wenteltrappen van gietijzer. Sinds de oprichting in 1995 is Villa d’Or uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van interior design met een range aan unieke, herkenbare producten. De stijl van Villa d’Or kan het beste worden omschreven als Modern Rustic of – op zijn Nederlands gezegd – Stoer Landelijk.

Franse trappen zijn kenmerkend door hun vorm en uitstraling. De geschiedenis van Franse trappen gaat terug tot het begin van de industriële revolutie, circa 1850. Deze periode wordt stijlvol gekenmerkt door de bekende Parijse Eiffeltoren. Gedurende deze periode wisten de Fransen gietwerk tot grote hoogten te brengen met veel kunstgietwerk, waarvan de trappen een nog steeds levende getuige zijn. Franse wenteltrappen zijn unieke meesterwerken, gekenmerkt door de tijdloze uitstraling en schoonheid. Bekend vanwege hun luxe en kunstzinnige karakter vonden deze spiltrappen hun plaats in zowel kerken, kastelen, hotels als herenhuizen.

Naast trappen is Villa d’Or tevens producent van uit het oog verloren kunstwerken, zoals de ‘Le Banc Ideal’, een Art Nouveau tuinbank afkomstig uit de tuin van Claude Monet (een tijdgenoot van Vincent van Gogh) in Giverny,  Frankrijk. Of wat te denken van de tendentieuze industriële tafelpoten. Elk Villa d’Or product is in zijn soort uniek en (daardoor) herkenbaar met als doel om karakter en waarde aan een interieur toe te voegen.